Site icon Slatki Tajni

Solen cheescake so dimen losos!!

Sostojki;

Podgotovka;

  1. Kalap 24 cm na koj mu se odstranuva obracot se oblozuva so mrsna hartija i se macka so puter po kraevite i na hartijata.
  2. Lebot se blendira ubavo, puterot se rastopuva i se mesa zaedno so lebot. Se istura smesata vo kalapot i se pritiska silno na dnoto da dojde kako kora. Se stava korata vo frizider da odmori.
  3. Listovite od zelatinot se ostavaat da odstoat vo ladna voda odprilika 10 min. Kromidot i koparot se seckaat, renot sitno se renda, lososot se sece na positni marcinja. Vo sad se mesaat ubavo kiselata pavlaka, krem sirenjeto, kromidot, renot, koparot, sokot od limon, i na kraj se dodava i seckaniot losos. Se mesa ubavo i se dodava malku sol i biber, no ke bidite pazlivi so solta zaradi so i lososot moze da bidi solen. Zelantin listovote e stiskaat od vodata i se stavat na ringla da se rastopat. Se dodavaat vo filot i se mesa ubavo. Se istura filot vo kalapot se ramni filot ubavo i se stava vo frizider preku nok.
  4. Pred da se vadi obracot na torta pominte so noz na okolu i potoa pazlivo trgnetego kalapot, potoa moze so noz da se izramni naokolu. Tortata se ukrasuva so limon, parcinja dimen losos i svez kopar.,

Facebook Comments
Exit mobile version