Site icon Slatki Tajni

Pecen Cheesecake so preliv od jagodi i lime!!

Nesto prevkusno….

Sostojki pandespan:

Sostojki cheesecake fil;

Sostojki preliv od jagodi i lime;

Podgotovka pandespan:

  1. Kalap 22 do 24 cm na koj mu se odstranuva obracot se oblozuva so mrsna hartija. Biskvitite se blendiraat ubavo i se meshaat ubavo so sekerot i rastopeniot puter. Se istura smesata vo kalapot i ubavo se pritiska so edna laziva. Pandespanot se pece vo zagreana rerna na 180 stepeni 10 min. Se ostava da se izlade. SlatkiTajni.com

Podgotovka cheesecake filot;

  1. Krem sirenjeto i sekerot ubavo se meshaat so mikser, se dodava vanila sekerot i povtorno se mesha kolku 4 min so mikser. Se dodava kiselata pavlaka i se mesha ubavo so silikonska lazica. Potoa se dodavaat jajcata i zolckite edno po edno i se mesha ubavo so silikonskata lazicata posle sekoe jajce.
  2. Se istura smesata vo kalapot i se pece kolaceto vo zagreana rerna ventilator na 200 stepeni 10 min, poto se namaluva rernata na 110 stepeni i se prodolzuva da se pece uste 55 min. Rernata nikako ne se otvora.
  3. Posle 55 min se izgasnuva rernata i se ostava kolaceto uste 50 min vo rerna da odmore.
  4. Se vadi i se ostava malku da se izlade potoa se stava vo frizider preku nok za ubavo da se stegne.

Podgotovka za prelivot.

  1. Na ringla se stavaat jagodite, sekerot i sokot od 1 lime, se vari tecnosta se dodeka ne se rastopat i omeknat jagodite. Se blendira prelivot potoa se cedi, i se stava vo frizider preku nok.

Priprema na torta:

  1. Noz se mie vo topla voda i se pominva so nozot pokraj kolaceto za polesno da pushti od obracot. Se vadi mrsnata hartija i se stava kolaceto na tanjir za servitarenje. Se cuva kolaceto vo frizider. Do tuka mozete da pripremite.
    SlatkiTajni.com
  2. Pred da se servira kolaceto se ukrasuva so svezi jagodi i se preluva so malku od prelivot. Ostanatiot preliv za stava na masa so kolaceto i taka moze sekoj eden da si dodade poveke preliv.

Facebook Comments
Exit mobile version