Site icon Slatki Tajni

Vkusni meki sirenjaci!!

Sostojki:

Podgotovka;

  1. Vo sad se meśa kvascot so mlakata voda. Se dodavaat jajceto, masloto, solta i sekerot, se meśa ubavo. I na kraj se dodava i brašnoto i so raka se mesi ubavo meko leplivlo testo. Ako osejkate deka vi e mnogu tecno testoto onda moze da se dodava pomalku brašno no sepak bidete pazlivi so brašnoto. Se poktruva testoto so strec folija i se ostava da stasa 1 saat.
    SlatkiTajni.com
  2. Dodeka stasuva testoto se priprema filot. Jas staviv domašna urda i mu dodadov 1 jajce, seckan magdonos, i ubavo go izmesav, da dojde filot kako krem.
  3. Na rabotna masa se premesuva malku testoto so brašno i se deli na 10 dela. Sekoj del so raka se razvlekuva, se filuva se sklopuva ubavo i se prevrtuvaat pogacite so rabot nadolu. Poglednetegi slikite podolu za polesno.
  4. Madzumot se mesa so vodata, pogacite se valaat celi vo prvo vo tecnosta potoa celi vo susamot. Se redat na pleh oblozen so mrsna hartija, so rabot nadolu. Se secat so noz odozgora, imate sliki podolu za polesno i potoa se pecat vo zagreana rerna na 190 stepeni okolu 30 do 35 min, zavisi od rerna.
Facebook Comments
Exit mobile version