Site icon Slatki Tajni

Rolat so svezi jagodi!!

Mmmmm…prevkusno!!

Sostojki pandespan;

Fil;

Podgotovka:

1. Jajcata so sekerot se matat so mikser vo podlabok sad nekolku minuti, da dojde ubava bela kremasta smesa. Vo pomal sad se mešaat suvite sostojki i se dodavaat vo smesata so jajca. Se dodava isto i mlekoto, korata od limon i nezno se promesuva.

2. Pleh od 30×40 cm se oblozuva so mrsna hartija, isto i se premackuva hartijata so malku maslo. Smesata se istura vo plehot i so silikonska lazica se razvlekuva da dojde skoro ista golemina kako mrsnata hartija. Se pece vo zagreana rerna na 250 stepeni 5 min.

3. Na rabotna masa se stava cista pamucna krpa, moze da se porosi krpata so malku seker ili kokos. Stom rolatot e ispecen se vadi od rerna i vednas se prevrtuva na krpata. Se vadi mrsnata hartija, se ostava malku da se izlade potoa se vitka pandespanot od podolgata strana kako rolat i se ostava da se izlade. SlatkiTajni.com

4. Pavlakata se mati ubavo, jagodite sitno se seckaat. Se odvikuva pandespanot, se premackuva so slatkata pavlaka i se porosuva so seckanite jagodi. Povtorno se vitka od podolkata strana. Se ukrasuva po zelba i se posluzuva!!

Facebook Comments
Exit mobile version